EMIT-leimasimen paristonvaihto

English summary

This page details how to change the lithium battery of Emit EPT controls. Carefully chip out the potting compound and exchange the battery. If the control doesn't start then reset the MCU by grounding collector momentarily of the indicated transistor.

Paristonvaihto

Huomaa: Laitteessa on litium-paristo, joka vahingoittuessaan voi palaa räjähdysmäisesti.

Alkuperäinen paristo on ilmeisesti 2/3 AA 3,7V. Itse olen korvannut 1/2 AA 3,7V:n juotoslankaisilla litiumparistoilla, kun niitä on ollut saatavilla.

Paras työkalu suojamassan poistoon on pienikokoinen taltta, pienestä ruuvimeisselistä on myös hyötyä. Massan poistaminen kannattaa aloittaa laitteen keskeltä (suuria paloja on helppo murtaa vasten reunaa). Varo vahingoittamasta piirilevyä ja lukijoiden johtoja.

Pariston kolo
Pariston kolo

Juota vanha paristo irti levyltä, huomaa pariston napaisuus, kampea paristo kolostaan ja juota uusi tilalle. Leimasin ei välttämättä lähde käyntiin uuden pariston kiinnittämisen jälkeen, tällöin voi joko poistaa pariston muutamaksi tunniksi tai resetoimalla prosessorin käsin.

Leimasimen resetointi

Laitteen prosesorin voi resetoida maadoittamalla kuvan osoittamasta paikasta löytyvän transistorin kollektori (C). Lisäksi on olemassa langaton tapa resetoida prosessori, jota en ole tutkinut.

RESET-pinnin paikka
Prosessorin pariston ja reset-nastaa ohjaavan transistorin paikka

SOT23-kotelo
Transistorin jalkajärjestys


Paavo Leinonen <[email protected]>

Päivitetty 2008.03.10